måndag 25 juli 2011

Öland

Sitter i ett förtält på Öland och har det alldeles för bra! Vädret kunde kanske vara bättre, men Semester är alltid semester, och det är aldrig fel! Tänk att på morgonen gå en promenad, och sen komma hem till ett bord dukat med frukost, hur lyxigt är inte det? Slippa göra den själv, slippa sitta själv, slippa gå själv, slippa sova själv. UNDERBART! Har en känsla av att det kommer bli bra, det här.

Nu ska jag gå och göra mig iordning, sen ska jag inte göra något, enbart ha det lyx.
Kommer ett mer utförligt inlägg senare!

Ha en fin dag!/ ida

fredag 22 juli 2011

Himlen kan vänta


(har bakat dessa sötsaker idag och dom blev ljuvliga, om jag får säga det själv)

Håller på att packa, tror det är det tråkigaste man kan göra! Går så segt verkligen, och jag ska åka sju imorgon bitti, borde kanske dra på ett kål?!

Hur som helst så har jag nu SEMESTER!! Hur underbart?! Och jag åker till Öland imorgon, hur bra!?
Sen kan jag inte säga detta för många gånger, men jag har verkligen världens bästa jobb och är på världens bästa plats! Trodde inte att man kunde ha det såhär bra, det borde nästan vara förbjudet.

Men nu måste jag verkligen fortsätta packa, så jag kommer iväg, men ha en fin och underbar fredagskväll!!

/ ida

torsdag 21 juli 2011

Och stjärnorna vandra, men timmarna fly

Hade då nattgäster i natt, så när jag kom hem från jobbet igår satt några finingar utanför och väntade. Inte varje dag man kommer hem och det är någon där, oftast är det tomt. Så det kändes så himla bra och roligt! Plus att dom hade med sig räkor och massa gott, det kallar jag gott och lyx att komma hem och få det helt bara sådär! En dag mitt i jobbveckan liksom. Vi åt det, baka en äppelpaj som vi åt senare. Gick till båthamnen och badplatsen, Olle och Hugo tog kvällsdopp. En annan hade visst inte med bikini dit..haha!
Vi pratade, skrattade, njöt och hade det allmänt mysigt tycker jag!

Idag har det jobbats och planerats för morgondagen då vi ska "ordna upp" i butiken, blir skojigt värre. Annars märks det att det är sommar i butiken, är rätt lugnt vad gäller kunder. Men dagarna går ändå himla fort och tur är väl det!

Nu ska jag packa lite, för på lördag morgon blir det den lååånga färden till Öland, och kan ärligt säga att jag inte ser fram emot den, men har ju laddat upp med ljudbok, så det ska nog bli bra, haha!

Ha en fin kväll allesammans! / ida

tisdag 19 juli 2011

Somliga går med trasiga skor

(köpte dessa sötingar till klädnypor i helgen. Kanske ett onödigt köp, men nej, dom var så fina)


Idag har verkligen varit lathetens dag! Vet inte när jag gjorde såhär lite senast. Först så sov jag läääääänge, det vet jag inte heller när jag gjorde senast. Sen har jag tvättat, städat, läst lite, fixat lite småsaker. Sen har jag absolut inte gjort NÅGOT! Hur skönt som helst, men man känner sig som världens latmask, haha!

Imorgon kommer det gäster igen, vilket jag tycker ska bli jättekul, och bra! Men innan det blir det en jobbdag som kommer bli kalas känner jag på mig!

Kollade lite på Lotta på Liseberg igår och då var temat Cornelis Vreeswijk, vilka underart bra texter han har skrivit egentligen. Har aldrig tänkt på det innan, men dom är verkligen fina vissa utav dom. Som Cecilia Lind, hur vacker är inte den?!

Men nu ska jag städa klart det sista, sen ska jag fortsätta lata mig!
Ha en skön kväll! / ida

måndag 18 juli 2011

Håll mitt hjärta

Sitter i min mycket väl använda soffa och är så himla trött! Men jag är så himla glad! Glad över livet, glad över att det har blivit som det blivit med allt. Glad över jobbet. Glad över min lilla stuga. Glad över var jag bor. Ska vi sammanfatta det som:
GLAD?!

Imorgon är jag ledig, då ska jag pyssla med massa kul här hemma! Åhhh, vad roligt det ska bli. Var inte igår precis. Ska sy om lite olika kläder tänkte jag, vi får väl se hur det blir. Dom kanske hamnar i soptunnan sen ändå, haha!

Ha det fint i det lustiga vädret!
/ ida

söndag 17 juli 2011

What are words if you really don´t mean them


(dessa underbart bra människorna har varit på besök hos mig)

Hmm, var ska jag börja!? Har varit en väldigt bra helg!
Har haft lite sovgäster ett par nätter, sen i går kom mormor och morfar på besök vilket var mycket,mycket roligt! Vi har spalt yatzy, varit ute och gått, grillat, hälsat på lite folk, skrattat, pratat, flummat, varit på öarna och mycket, mycket mer! Plus att dom verkligen har skämt bort en, men det gör väl inget ibland?! Haha!

Hur som helst så har jag nog världens bästa mormor och morfar. Åhh, jag saknar dom verkligen här, om sanningen ska fram. Lilla mormor, som jag skrattade när vi skulle ta en morgonpromenad vi två i morse. Jag gick rätt snabbt (hon brukar gå väldigt snabbt) så efter ett tag när vi går där så säger hon: "Ida, kan vi inte jogga istället?" Min mormor säger detta, och hon börjar jogga där, haha, hon är för söt hon. Sen när vi gick lite på stan så skulle hon in i alla "ungdomsbutiker" och yra. Då slängde jag ur mig en kommentar om det och hon bara säger, vadå är det "ungdomsbutiker jag är inne i?" Haha, inte alltid lätt!
Och morfar som alltid ska ha rätt och kan verkligen inte erkänna att han har fel, haha! Så kommer han med någon dålig undanflykt som liksom är så dum så man bara skrattar. Han är gó han!

Nu är det bara en vecka jobb till, sen är det semester!!! Då blir det Öland och en sväng hem till Småland. Det blir väldigt bra det. Då ska jag passa på att träffa massa saknade folk där hemma!
Köpte också en ljudbok, faktiskt! Den ska jag ha och lyssna på när jag åker till Öland, denna underbara resa som jag verkligen ser fram emot! (känn ironin)
Åh, som jag längtar! Men först en härlig jobbvecka! Tror det kommer gå riktigt fort, men kul kommer jag ha på resan i alla fall! Härliga, underbara jobb!

Nu ska jag, om vädret tillåter ta en promenad och sen kolla på fotboll!
Ha en fin kväll allihopa!

/ kram ida

torsdag 14 juli 2011

Var är den dolda kameran!?

Alltså denna dag tog aldrig slut!!!
Och det har hänt saker som liksom inte händer, och ABSOLUT INTE SAMTIDIGT!!!

Igår gick skrivaren sönder, så skulle ringa service idag och rätta till det, för man klarar sig knappt utan skrivare.
Sen när man kommer till jobbet idag så är babsen sönder (den man använder när man betalar med kort), så då fick vi ringa en massa om det, men det slutade med att vi fick vara utan den för den var trasig helt och hållet. SMIDIGT!! Så har fått be alla kunder som ska betala med kort att dom ska ta ut kontanter, jättesmidigt.
Men inte nog med det, så gick telefonen sönder, OCKSÅ!! Så då fick vi ringa en massa till opponenten och greja en massa...Men det gick naturligtvis inte att fixa, så då fick vi koppla om telefonen till Emmas mobil, så vi har fått använda våra telefoner hela dagen, ÄNNU MER SMIDIGT. Plus att vi får ingen telefon försen på måndag för dom kunde inte skicka hit någon som kunde kolla på det. Jaha, då får telefonen vara kopplad till Emmas telefon fram tills dess, och vi får ha våra telefoner att ringa från. Hmmm...

Sen skulle jag ringa till service för skrivaren...Det gick ju bra det, eller inte...Då kan man inte ringa till dom, utan man kan bara chatta med dom! Vad är det om liksom!? PLUS att chatten var offline, för det var ingen utav dom chattkillarna som var där. Så vi har fortfarande ingen fungerande skrivare, inte så smidigt när man ska ta emot och skicka ordrar osv....Allt blir så mycket extraarbete..

Så idag har vi varit utan en riktig telefon, utan babs och utan skrivare...JÄTTEKUL!!

Men tro inte att det är allt...

Mitt på dagen så ringer en kund som säger att hon fått ett bud men att det som står på kortet (var en kondoleans, alltså till en anhörig till en som dött)inte alls stämmer, och hon vet inte vem personen är som har skickat det. Jaha, då får man reda ut det också mitt i all annan kaos...Till sist visar det sig att kunden som skulle skicka hade uppgett fel adress. Men hur stor sannolikhet är det liksom att den som bor på den felgivna adressen heter samma namn som den budet egentligen skulle till!? Jag skulle vilja säga att sånt händer egentligen inte...Så då var det att reda ut hur man skulle lösa allt sådant osv...

Sen var det ju också så att vi hade en hel del begravning till imorgon, som vi också skulle hinna med att göra, och det måste ju verkligen göras, och det är ju ändå sådant som tar lite längre tid också...

Lite senare på dagen tycker vi att det var konstigt att det inte hade ringt någon på en stund, då visar det sig senare att Emmas telefon av någon konstig anledning inte tagit emot några samtal även om det ringt...Så då fick vi fixa det...

HUR STOR ÄR SANNOLIKHETEN ATT DETTA HÄNDER SAMTIDIGT???? En sak också, chefen har semester, så vi fick leta runt som idioter överallt för att hitta alla servicenummer till babsen, skrivare och telefon osv...

Ja, ni kanske förstår om denna dagen varit lång och att man ville att den skulle ta slut?! Nu vet man i alla fall vad som väntar imorgon..Ingen telefon, ingen babs och ingen skrivare. Men då kanske vi har lite mer tid när vi inte har all begravning...


Man kan ju inte annat än att skratta. Vi har skrattat rätt ordentligt idag jag och Emma kan jag säga, haha! Så vi blev nog några år äldre.

Nu ska inte jag göra något, utan bara sitta i soffan och lata mig. Senare kommer väl också lite gäster. Men fram tills dess. LATA!

Ha en fin kväll allihop! / ida

onsdag 13 juli 2011

Kyss mig inte, det kommer bara leda till något ont

(hittade denna gamla bilden)
Funderar ibland på om man skulle göra hårt mörkt igen, klippa lugg och klippa det kort!?
Men tror jag nöjer mig med det jag har nu, än sålänge...

Jag måste erkänna att jag är väldigt beroende av min telefon. Har man inte den på sig så känner man sig helt handikappad ungefär. Men som alltid annars, inga regler utan undantag...Så även i detta fall.
Har kommit på att vara ute och gå utan varken mobilen eller klocka är helt underbart. Då är det bara jag och mina egna tankar som finns. Man kan gå utan att bli helt ostörd och bara fundera över livet, över små struntsaker eller bara gå och njuta. FANTASTISKT!!

Och en annan sak som jag har kommit på mig själv med. När man jobbar i butik så ska man ju alltid söka ögonkontakt och ge ett leende (även säga hej), men när jag är ute på mina promenader så har jag kommit på mig själv med att söka ögonkontakt med alla jag möter, samt le. Haha, aja det gläder väl säkert någon, kanske...

Ska bara avsluta detta inlägg med en fråga för en gångs skull:
        - Är man vimsig om man kommer på sig själv med att stå och diska febrilt med en handvisp?! Diskade som bara den för tyckte inte att det blev rent...konstigt...

Ha en fin kväll i denna ljuva sommar!
/ ida

tisdag 12 juli 2011

Om sanningen ska fram

Fick precis veta att jag får besök i helgen! Och jag blev verkligen såååååå glad! Wieee!
Och ojoj, nu medan jag skriver detta får jag visst ännu mer besök i veckan. TREVLIGT!!!! Tycker jag, minsann!

Har varit ledig idag, och jag måste faktiskt säga (om jag får säga det själv) att jag känner mig stolt över mig själv! Har hunnit med väldigt mycket faktiskt. Tvättat, städat ugn och spis, rensat silen i duschen+ duschen då. Sen har jag ringt en massa samtal hit och dit, ni vet sådana samtal som man skjuter upp hela tiden. Men nu har jag ÄNTLIGEN fått det gjort. Vissa samtal mer positiva än andra, men så är det väl...

Sitter här och funderar på om jag ska ta en promenad, är ju trots allt fint väder ute. Vi får väl se hur det blir med det. Borde nog lägga mig i tid ikväll, för en gångs skull.
Ska vara själv i butiken imorgon, då kan man behöva lite kraft. Man vet ju aldrig hur det blir. Kanske blir kaos med kunder på kö, eller så blir det dött som jag vet inte vad. Spännande!!

Tänkte på det innan, hur fridfullt det är att tvätta för hand. (inte för att jag gör det så mycket) Men något klädersplagg då och då. Det känns liksom så...jag vet inte hur jag ska förklara det. Men det kanske bara är att man känner sig duktig. Haha, jaja glöm det!


Nu har jag bestämt mig för att ta en promenad, så ha en kalasbra kväll fina ni!

/ ida

måndag 11 juli 2011

Ända tills sista andetaget


(känner mig såhär just nu)



Var en del att göra idag på jobbet, men när vi var klara med det som skulle göras så gick chefen hem på semester för det var inte överdrivet mycket kunder. Så jag blev ensam kvar. Ensam kvar med MASSA kunder. Självklart. Självklart ska det komma massa kunder när en går hem för att det inte är mycket kunder...
Det var bara bita ihop och ta en kund i taget... Vilket inte alltid är lätt när man ser alla som står i kö. Och naturligtvis ska kunderna alltid vara extra krångliga när det är. Självklart ska alla kunder ha en bukett (det tar ändå en stund att göra det), kunder kan inte bestämma sig, kunder velar, kunder har massa frågor osv. MEN jag klarade det och redde ut det, blev bara lite övertid, men vad gör det?!
Men det får sina konsekvenser när man kommer hem, tur att man är ledig imorgon!

har jag sagt att jag längtar något så fruktansvärt till Öland!? I så fall säger jag det igen...
Men tiden går fort dit, och när jag är där ska jag verkligen ta det lugnt och vila upp mig! Det är det jag behöver just nu tror jag. Sen är det ju så himla fint och mysigt där med, det är verkligen semester när man är där. Det är som om kroppen ställer sig i något slags stand-by läge när man kommer dit. Hur gött som helst!
Spelar ingen roll att man är där med familjen just nu. Då får jag i alla fall träffa dom lite, sen behöver man ju inte vara med dom hela tiden, som tur är!

Nu ska jag snart kolla på Johan Falk (om jag vågar). Usch, har verkligen blivit så himla mesig när det gäller lite läskigare filmer, liksom hur läskig är Johan Falk egentligen?? Inte speciellt läskig...Men har nog med att man bor själv...För det kan väl inte ha att göra med att jag är bäst på att skrämma upp sig själv? Haha!!

Ha en duperkväll alla fina!
/ ida