lördag 31 maj 2014

Lördagsmiddag

Funderar ni på vad ni ska äta ikväll? Då har jag ett förslag. Pizza.
Gjorde denna för någon vecka sen, supergod! Till och med P åt och var glad, då är det ett gott betyg! En härligt krispig botten som man med fördel kan äta med händerna (om man vill)
Man kan faktiskt äta pizza med gott samvete, bara man gör det på rätt sätt. Som denna. Väl värd att provas!


För en plåt (4 portioner)
Botten:
4 dl mandelmjöl
3 ägg
1 dl mandelmjölk 
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
salt

Tomatsås:
1 burk ekologisk tacosås
1 pressad vitlöksklyfta
basilika
timjan

Blanda ihop allt i en bunke och bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn 200 grader, i
15 min. Eller tills den fått fin färg. Gör under tiden tomatsåsen.
Ta ut ur ugn och lägg på tomatsås och valfri topping. In i ugnen igen, tills den ser klar ut.
Vi hade skinka, bacon, banan curry och cashewnötter. När det var klart i ugnen toppade vi med ruccola.
Mumma!

Här serverade jag det med körsbärstomater som fått ligga i en marinad under ett dygn, supergott.

Ha en fortsatt go lördag!
Kramar