Oj vad det är fullt ös nu. Tusen saker i huvudet och massa roligt som händer på jobbet. Behöver jag säga att dagarna går fort? Men nu sitter jag helt slut i soffan efter en enkel middag och slut i kroppen efter ett härligt träningspass. Livet är allt härligt:) håller ni inte med mig? Och en bra sak till... Idag tittade solen fram! Hur underbart är inte det? Snacka om energigivande:)
Men nu till rubriken. Kebab! Vem blir inte sugen på kebab någon gång ibland? Fast den du köper på en pizzeria eller i affären är inte så mycket att hurra för. Så därför tycker jag att ni ska testa denna, som är mycket bättre, godare om ni frågar mig, och smidig att göra ( som alltid när det gäller mina recept;))
2 msk svartpeppar
2 msk lökpulver
1 msk spiskummin
3 vitlöksklyftor
2 tsk salt
1 ägg
Rör först ihop kryddorna, sedan i med ägget. Knåda sedan noga ihop kryddblandningen med färsen. Forma till en rulle och knåda noga ut all luft. Rulla in i två lager aluminiumfolie och lämna öppet i ändarna så fettet kan rinna ut. Placera rullen på galler i ugnen med en plåt under, 100 grader i 3,5 timme. Stäng av ugnen och låt rullen stå kvar i 0,5 timme i ugnen. Ta ut och låt svalna. In i kylen över natten för att sedan ta fram den och hyvla remsor med oshyvlen. Eller skär i tunna skivor. Stek sedan i kokosolja och servera med det du vill! Muuums!
Kramar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar