tisdag 12 augusti 2014

Kycklingwok

Hej alla underbara!
Dagarna bara flyter förbi utan att man knappt vet ordet av det.. I helgen gjorde vi en kycklingwok, som i vårt hem är en standardrätt. Det är smidigt, går fort och går med små medel att göra om smakerna. Såna rätter som är vanliga tänker man inte på, men nu var det dags att dela med sig av receptet till er:) 

Ser kanske inte så inbjudande ut, tur det smakar desto bättre! Tror aldrig jag gjort den grytan likadan, men har alltid samma bas. Så ger er basen här: 

Kyckling
Vitkål
Broccoli
Morot 
Champinjoner 
Körsbärstomater
Kokosmjölk
Vitlök
Salt och peppar
Ingefära 
Citron 
Chili
Honung

Detta ingår alltid när rätten görs, men ibland slinker det även ner lite annat. I helgen åkte det med selleri, citrongräs och purjolök. Alltså lite av vad som finns hemma:)

Gör såhär: 
Strimla kycklingen och stek i kokosolja. Lägg åt sidan och fräs på grönsakerna (inte tomaterna) Använd gärna en stekgryta, eller liknande. Rör ner kycklingen och kryddorna och blanda runt. Häll på en krämig kokosmjölk och låt koka upp. Smaka av och krydda ev lite till. Häll ned tomaterna precis innan servering. Mums! 

Servera som det är, eller med blomkålsris. 

Ibland har jag även haft i tamarisoja, eller röd curry eller vanlig curry. Går variera i det oändliga. Men ni har en otroligt god bas som bara är att äta som den är, eller lägga till något mer efter din smak:) 

Några gånger har jag lagt ner ett paket sjögräsnudlar precis innan servering, vilket också är väldigt gott! 

Skulle kunna ge er hur många olika exempel som helst, men blir så rörigt känner jag:) så ni får helt enkelt testa er fram för att hitta er smakkombo;) 

Ha nu en fortsatt bra dag! 
Kramar 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar