Igår hade vi som sagt folk hemma och vi bjud på min underbara saffransdoftande fisksoppa med musslor. Var uppskattat som tur var ;) till efterrätt gjorde jag en vanilj och päronkaka som var supergod, och saftig.
Receptet är från boken smarta sötsaker, av Ulrika hoffer.
För en kaka:
1 dl bovetemjöl
3 dl mandelmjöl
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 msk honung
2 päron, skalade och grovrivna
3 ägg, vitor och gulor separerade
Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ner päronen, gulorna och honungen. Blanda väl. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd sedan försiktigt ner i smeten.
Olja och strö mandelmjöl i en form, häll ner smeten. In i ugnen 175 grader i ca 20-25 minuter. Känn med provsticka så den är klar.
Jag serverade med grädde, men nästa gång blir det med vispad kokosmjölk.
Mums!