måndag 5 januari 2015

Vanilj och päronkaka

Gomorron vänner!
Igår hade vi som sagt folk hemma och vi bjud på min underbara saffransdoftande fisksoppa med musslor. Var uppskattat som tur var ;) till efterrätt gjorde jag en vanilj och päronkaka som var supergod, och saftig. 

Receptet är från boken smarta sötsaker, av Ulrika hoffer. 

För en kaka: 
1 dl bovetemjöl
3 dl mandelmjöl
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 msk honung 
2 päron, skalade och grovrivna
3 ägg, vitor och gulor separerade

Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ner päronen, gulorna och honungen. Blanda väl. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd sedan försiktigt ner i smeten. 
Olja och strö mandelmjöl i en form, häll ner smeten. In i ugnen 175 grader i ca 20-25 minuter. Känn med provsticka så den är klar. 

Jag serverade med grädde, men nästa gång blir det med vispad kokosmjölk. 
Mums! 


Hoppas ni alla får en härlig måndag! 
Kramar