söndag 28 september 2014

Kanelbullar

Oj vad helgen rusar!
Igår bakade jag kanelbullar, för det är ju faktiskt kanelbullens dag på fredag. Jag har gett er ett recept på kanelbullar innan, men kunde inte låta bli utan att mixtra fram ett till;) 
Så hur blev då resultatet? Underbara! Vem gillar inte nybakta, ljumna, kaneldoftande bullar? Gjorde dom lite mindre, för tycker att det räcker. 

För 20 små: 
Degen:
4 ägg
1,5msk honung
1 dl krämig kokosmjölk
1,5dl mandelmjöl
0,5dl kokosmjöl
2msk fiberhusk 
3 tsk bakpulver 
2 tsk kardemumma 

Fyllningen : 
0,5 dl dadelsirap (eller 0,5dl mixade dadlar, dadelpure) 
2msk ghee (eller kokosolja eller mjukt smör) 
1 msk kanel (knappt) 
1 tsk vaniljpulver 

1 ägg och mandelflarn till topping

Vispa först ägg och honung pösigt. Vispa försiktigt ner kokosmjölken. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och rör sedan ner det torra i äggblandningen. Låt stå och dra medans du gör fyllningen. 
Och fyllningen blandar du bara ihop i en skål, ordentligt. Sedan tar du degen och lägger mellan två bakplåtspapper och kavlar ut till en rektangel. Jag kavlade den så det blev samma storlek som pappret. Dra försiktigt av översta pappret och bred sedan på fyllningen på degen. Rulla ihop och skär i 20 bitar. Lägg i formar och vispa upp ägget och pensla bullarna med det. Strö på mandelflarn och sedan in i ugnen på 175 grader i ca 20 min. 

Ät och njut av goda kanelbullar till kaffet! Tänk vad man kan njuta av gosaker med gott samvete och ändå vara hälsosam. Bra va?:) 

Nu ska jag fixa lite här hemma, sen väntar ett iw-pass! Älskar att avsluta helgen med det! 
Ha en fin eftermiddag/kväll. 
Kram 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar