fredag 10 oktober 2014

Middagstips

Hej alla fina!
Sitter och äter en ljuvlig frukost efter en härlig morgonpromenad.

Kärlek i en tallrik! 

Fyller på med massa bra energi! 

Ska strax åka och jobba, men tänkte kika in med ett middagstips såhär till helgen:)

Antar att många av er har testat på pulled pork? Och visst är det gott!? Det tycker i alla fall jag. Det är smidigt att göra, det enda är att det tar tid i ugnen, men man kan ju göra annat under tiden:) jag vet att det finns många olika varianter på detta, men många innehåller mycket "onödigt" så jag valde att göra min egna. Och om det blev gott? Det kan ni skriva upp!

(Jättedålig bild, men var hungrig;))

1kg högrev 
2 lökar i skivor 
4 vitlöksklyftor, delade och tillplattade 
2 morötter i stavar 
1 msk chiliflakes
2 burkar tacosås, santa Marias ekologiska
3 msk tomatpuré 
1 msk honung 
2 msk olivolja
2 tsk spiskummin 
1 tsk cayennepeppar 
2 tsk kanel 
2 cm riven ingefära 
2 dl vatten 

Lägg högrevet i en ugnssäker gryta. Lägg på morötter, löken och gnid in vitlöksklyftorna. 
Blanda ihop resten av ingredienserna och häll över köttet. Ställ in grytan i ugnen och sätt ugnen på 175 grader. Låt köttet stå i ugnen och gotta till i 6 timmar. 
Ta sedan ut det och du ska se att köttet faller isär och blir supersmaskigt! 
Servera med det du tycker om:) mums! 

Ha en fortsatt go helg! 
Pussokram 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar