Men nu till det lovade receptet. Tänk er mint och tänk er choklad. En välbeprövad och helt fantastisk kombo om ni frågar mig! Jag såg detta receptet i en tidning, men kommer tyvärr inte ihåg från vilken. Fast jag har ändrat lite i receptet, kan ju inte följa till punkt och pricka;) det kan jag aldrig.. Bli inte rädda att det ser krångligt ut, det är superenkelt! Bara mixa! Jag gör inga krångliga grejer;)
Lager ett:
1dl mandel
1 dl riven kokos
1 dl russin
2 msk kakao
1 msk vatten
1 nypa salt
Mellanlagret:
3,5 dl cashewnötter som fått ligga i blöt minst 4 timmar, eller över natten
1 tsk pepparmynta
0,5 msk vaniljpulver
0,5 dl kokosolja
2 msk honung
85 g spenat
Liiiiten nypa salt
Översta lagret:
1 dl kakao
1 dl kokosolja
2 msk honung
Börja med att mixa alla ingredienser till lager ett till en massa. Tryck ut i en bakplåtspappersklädd form. Jag hade en brödform.
Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa allt i mellanlagret till en slät kräm. Bred det jämt över lager ett.
Smält kokosoljan till översta lagret och blanda i resten. Häll över mellanlagret och ställ in i frysen någon timme. Ta ut och skär i bitar.
Njut av en smarrig kaka, och blir det något över, så förvara i en burk i frysen.
Jag lovar att ni kommer att älska det. För gillar du mint och gillar du choklad, då måste du testa detta!!
Ha en fin kväll!
Pussokram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar