lördag 21 mars 2015

Ett av alla recept som florerar med pulled pork

Hej lördag eftermiddag, och hej helg!
Hoppas ni har en bra helg och njuter av lite ledighet:) 
Här blir en lugn helg med att göra vad vi känner för. Inte helt fel:) 

Tänkte tipsa er om söndagsmiddag imorgon i form av pulled pork! Antar att de flesta redan testat sig på det, men det är ju såååå gott och enkelt att göra! Här kommen min variant ala paleo. Mycket nyttigare än alla färdiga såser man ska blanda i. Och enligt min smak dessutom mycket godare! 

Detta är en mild version, vill du ha mer hetta i kan du öka på kryddorna lite. 

1 kg högrev 
5 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
1 chili
390 g krossade tomater
1 dl vatten 
1 dl hackad persilja 
Saften av 1/2 citron
1 tsk rökt paprikapulver 
1 tsk kanel 
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar 
1/2 dl tomatpuré 
1 msk tamarisoya 
1 msk honung 

Lägg högreven i en ugnssäker gryta, jag använder min från lecruset. 
Skala vitlöksklyftorna och krossa dem och lägg på på högrevet. Skala och dela löken i mindre bitar, samt finhacka chilin och lägg även de i grytan. Gnid in löken och chilin i köttet. Blanda sedan resten av ingredienserna och häll i grytan. Lägg över aluminiumfolie och sätt på locket så det blir tätt. Ställ in i ugnen och sätt den på 110 grader. Låt nu köttet tillagas låååångsamt i ca 10 timmar. När det är klart, dela då på köttet och blanda med saften. 

Servera det sedan på det sätt som du vill. Med bröd, grönsaker mm. Vi serverade med en enkel sallad! Mums! 

Det blir ganska mycket spad, men ta tillvara på den och använd en annan gång. Du har en fantastisk buljong. Jag använde den till exempel i köttfärssåsen:) 

Ha nu en fin kväll:) 
Kramar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar