söndag 11 januari 2015

Chiapudding

Hej!
Hoppas ni inte har blåst bort under natten! Här blåser fortfarande lite.. Men tänkte ge mig ut på en promenad snart ändå, för solen lyser ju:) då gäller det att passa på o fånga lite solenergi! 

I morse gjorde jag en av mina favoritfrukostar, chiapudding! Såå smidigt och gott! Plus att du får i dig massor av bra energi och näringsämnen. För ni vet att chiafröet är ett av våra bästa superfröer? Fullspäckat av nyttigheter i form av protein (lika mycket som en köttbit), antioxidanter, järn, kalcium, alfa-linolensyra (omega 3). Så varför inte äta chiafrön? Chiafröna innehåller också en fiber som bildar ett gel i våra tarmar, därför tars näringen upp lättare och långsammare i kroppen. 
Att göra en chiapudding är dessutom väldigt gott och smidigt. 

För en portion: 

1,5 dl mandelmjölk (eller valfri mjölk) 
2 msk chiafrön 
Vaniljpulver och kardemumma 

Blanda bara ihop allt i en skål och rör om ordentligt. Sätt på lock och in i kylen över natten. Sedan är det bara plocka fram på morgonen och toppa med det du vill!  Jag toppade med sultanrussin, gojibär, mullbär och mandel samt lite morning-wellness krydda. 

Du kan lätt variera din chiapudding i det oändliga med olika kryddor som kanel, hallonpulver, blåbärspulver, mm. Det är även gott att mixa ner 1/2 banan i puddingen. 

Hoppas ni alla njuter av söndagen:) 
Kramar