söndag 18 januari 2015

Panerad rödspätta

Go eftermiddag!
Jaha, vart har denna helgen tagit vägen? Inte vet jag i alla fall;)
Funderar ni på vad ni ska äta i veckan? Då har jag ett ypperligt förslag. Panerad rödspätta. Jättegott, jättesmidigt och bra för dig! För ni äter väl eran fisk? Själv äter jag hellre fisk än kött faktiskt. Tycker det är lättare än kött och sååå gott i alla dess former. Vi serverade rödspättan med broccolisallad, currymajonäs och stekt brysselkål. 


4 rödspättafiléer
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 tsk chilipulver
1 krm cayennepeppar
Salt och peppar

Vispa upp ägget. Blanda sedan mandelmjölet med kryddorna. Doppa sedan hela rödspättafiléen i ägget och doppa sedan i mjölblandningen. Stek sedan i kokosolja/ghee/ smör på medelhög värme. För en god krispig yta, vänd inte på fisken för tidigt. Låt den få färg innan du sedan vänder på den. Bäst resultat får du om du bara steker den en gång på varje sida. Oooh så god krispig, fin yta du får då:)

Nu vet ni något gott ni kan ha i veckan!
Kramar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar